GIPS staat voor Gehandicapten Informatie Project Scholen. Wij geven gastlessen aan groepen 7/8 van basisscholen in Dordrecht over het leven met een beperking, en laten zien dat we streven naar een inclusieve maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Wij doen dit aan de hand van een groot ganzenbordspel. Tijdens het spel krijgen de kinderen open vragen, maar ook  “doe opdrachten” die te maken hebben met diverse beperkingen.

Bijvoorbeeld:

  • Een stukje (geblinddoekt) lopen met een taststok
  • Een parcours afleggen met een rolstoel
  • Een boek lezen met een prismabril

Wij gaan er vanuit dat de integratie van mensen met een beperking beter verloopt wanneer je er voor zorgt dat mensen een juist beeld hebben van gehandicapten. Daarom richten wij ons primair op de nieuwe generatie: de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Zij immers hebben de toekomst!

Aanmelden / Informatie

U kunt zich hier aanmelden als school.
Of mail voor meer informatie naar onze coördinator Jan Kees de Vries op: info@gipsteam.nl

Vacature 

Wij zijn op zoek naar (jonge) mensen met een beperking die daarover willen vertellen, en ons helpen met het spel.   Vacature omschrijving GIPS-team .
Wij hebben twee ploegen: een dinsdag- en een donderdaggroep. Voor beide groepen zoeken wij versterking.  De voorlichting is van ca 13 tot 15 uur. Voor meer informatie  kan je mailen naar onze coördinator: jankees.devries@gmail.com